Gouden tijden voor goud

goudprijs stabielGoud is momenteel een hot onderwerp. Op televisie wordt er regelmatig over gesproken in verschillenden actualiteiten programma’s.  Ook zijn er op TV shows te zien waarin mensen hun geluk zoeken door het delven van goud. Goud is dus gewoon een erg interessant onderwerp, en steeds meer mensen krijgen er interesse in. Ook zijn er veel kantoren die zich specialiseren in het omwisselen van goud voor consumenten. Mensen die bijvoorbeeld uit een erfenis goud hebben ontvangen kunnen dit vervolgens laten omsmelten voor extra cash op hun rekening. De crisis zal hierin ook een rol spelen.

Investeren maar

Omdat goud op het moment zo’n hot item is, willen mensen gaan investeren in goud. En op deze manier een flink rendement realiseren voor hun portefeuille. Er zijn echter veel verschillende manieren om te beleggen of investeren in het edelmetaal. Als eerst is er natuurlijk het fysiek investeren in goud. Een optie die voor beleggers vaak niet zo interessant is, maar voor particulieren mogelijk wel. Je koopt enkele goudbaren, en bergt deze veilig op. Na enkele jaren zouden deze meer waard moeten zijn. Ook zouden deze gouden baren kunnen worden gebuikt om handel mee te drijven, mocht de inflatie zo hoog zijn dat geld niets meer waard is.

 Investeer direct in goud

Voor beleggers zijn er ook andere opties. Er zijn enkele beursgenoteerde bedrijven die goud delven. U kunt natuurlijk aandelen kopen in dit bedrijf, en op deze manier mee profiteren van de immense populariteit die goud op het moment geniet. Als de goudprijs stijgt, zal over het algemeen het aandeel van het bedrijf ook gaan stijgen.

Comments are closed.