Te grote borsten voor sommige vrouwen een probleem

De borsten zijn voor de vrouw vaak een belangrijk onderdeel van het lichaam. Sommige vrouwen zijn ontevreden over de omvang van de borsten, ze vinden zelf dat hun borsten wel een maatje groter zouden mogen. Aan de andere kant zijn er ook vrouwen die juist de grote borsten hebben, ze hebben hierdoor diverse klachten zoals pijn in de rug. Grote borsten kunnen namelijk flink zwaar zijn en dit moet allemaal mee worden gedragen, dag in dag uit.

Wanneer een vrouw last heeft van te grote borsten, kan het zijn dat een borstverkleining het overwegen waard is. De naam van de ingreep zegt eigenlijk al genoeg. Hierdoor kunnen de borsten een kleiner formaat gemaakt worden. De rugklachten en nek klachten kunnen hierdoor mogelijk verminderen. Een verkleining van de borsten is altijd maatwerk. Daarom is het gebruikelijk om eerst een consult in te plannen bij een kliniek. Uw borsten worden vervolgens bekeken en er wordt gekeken om uw wensen gerealiseerd kunnen worden. Veel klinieken zullen voor dit consult een vergoeding vragen.

Bij een borstverkleining kan er ook voor worden gekozen om de borsten te liften. Deze ingrepen worden dan ook vaak gecombineerd. Informeer bij uw kliniek naar de mogelijkheden en laat u altijd goed voorlichten. Op het internet en de websites van de klinieken is overigens ook vaak zeer goede informatie te vinden over hoe de ingreep precies in zijn werking gaat.

Comments are closed.